pondělí 16. července 2012

Příběhy Geronu - Úvod

Byl jeden svět. Jmenoval se Geronu. Je to vlastně planeta. Má jen jeden ostrov, velký asi jako Mata-Nui. Na něm žijí různí obyvatelé. Tak v tomto článku si shrneme geografii, obyvatelstvo a dějepis :D .
Geografie
Ostrov je velký 50 x 40 kilometrů veliký. Dělí se na čtyři části, jsou to Maron, kraj matoranů, Vordan, kraj Makutů a Dorus, kraj Rahiů. Uprostřed je chrám velkého Ranona. Ranon je vlastně bůh těhto obyvatelů. Ale realný. Je jeden ze stvořitelů. Stvořitelů vesmíru bylo pět. Ale to někdy jindy. Dám sem obrázek tohoto ostrova. Má vedle sebe jeden malý ostrov. Ví o něm jen vyvolení matorané.
Obyvatelstvo
Dělí se na Rahi, Matorany a Makuty.
 Rahi jsou zvířata. Ale jsou i inteligentní Rahi. Například ještěři Lokda. Matorané si je ochočují.
 Matorané jsou prostí obyvatelé. Ale mají mezi sebou i bojovníky, těm se říká Toa. Je jich jen 15 a to i s učedníky. Poté jsou tu i staří Turagové, Toa, kteří sundají svou zbroj. Matorané a Toa jsou malé bytosti, ale ovládají živly. Je to Oheň, Led, Voda, Vzduch, Kámen, Země a Blesk. Jejich měna je Bioemna.
 Makuté jsou podlé, vysoké bytosti. Mají své království. Vede ho Teridax. Chtějí dobývat a ničit. Chtějí vládnout. Mají velikou armádu. Zatím neválčí ani s Rahi, ani s Toa, ale postupně to plánují.
Dějiny
Zajímavé dějny nemá tento svět. Vznikl před 600 lety. Tudíš 3 generace (bionicle se dožívají 200 let). Je to málo k vytvoření legendy.

Žádné komentáře:

Okomentovat